Toimintakertomus 2014

YamaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun



Säännölliset tapaamiset

Jo totuttuun tapaan Yama järjesti kerhohuoneellaan Mannerheimintiellä lähes joka keskiviikko kerhoillan. Joka toinen keskiviikko kerhohuoneella katsottiin animea ja joka toinen viikko tavattiin vaihtelevan teeman merkeissä. Tänä vuonna teemoja olivat mm. japanilainen ruoka, doujinshit, gunpla, sekä verityypit japanilaisessa kulttuurissa.

Animenkatsomisen tai teeman käsittelyn jälkeen kerhohuoneella oli aikaa vapaalle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja pelailulle. Lähes joka keskiviikko pelattiin mahjongia.

Muut tapaamiset

1.9. oli Avajaiskarnevaali ja Yama osallistui jälleen näkyvästi anime- ja manga-aiheisella kojulla. Vierailijoita ja uusia jäseniä saatiin tuttuun tapaan paljon, ja uusien jäsenten illassa samana päivänä kerhohuoneella päästiin tutustumaan osaan kiinnostuneista paremmin. Monet uusista jäsenistä alkoivat käydä Yaman tapaamisissa säännöllisesti.

Neljä kertaa järjestettiin uusien sarjojen ilta, jossa arvosteltiin kunkin animekauden uutuudet ja katsottiin niistä ensimmäisiä jaksoja.

Järjestettiin myös kirsikankukkapiknik Roihuvuoren Japanilaiseen puutarhaan, raitis vapunpäivän piknik ja rantareissu Aurinkolahteen. Kesällä kävimme lisäksi Linnanmäellä, ja järjestimme japanilaisteemaisen liikuntapäivän. Yamalaiset kävivät yhdessä seuraamassa Laakson ratsastusstadionilla yabusame-samuraiseremoniaa ja Suomenlinnassa omatoshiki- ja chado-seremonioita. Kävimme yamalaisten kanssa kuuntelemassa Kodo-taikoryhmän esitystä Savoy-teatterissa. Saimme vieraiksi Japanista tuottajaryhmän, joka luo paikallista maskottia houkuttelemaan syrjäytyneitä nuoria työnhakuun. Ryhmä tiedusteli meidän kauttamme suomalaisten nuorten näkökulmaa työnhakuun, työelämään, syrjäytymiseen sekä näiden ongelmien ehkäisyyn ja auttamiseen.

Juhannusviikonloppua vietettiin erään yamalaisen luona saunoen ja grillaten. Uutta vuotta vietimme Yaman kanssa yhdessä. Järjestimme animeseurojen yhteistapaamisen, johon kutsuttiin edustajia kaikista Suomen animeaiheisista järjestöistä. Osallistujia oli kiitettävästi, ja saimme hyvää keskustelua aikaan järjestötoiminnan haasteista ja yhteistyön mahdollisuuksista.

Järjestimme läpiyön kestäneen Zelda-pelitapahtuman, joka oli suuressa suosiossa. Onnistuimme pelaamaan valtaosan sarjan peleistä yön aikana läpi. Järjestimme myös läpiyön kestäneen puheenjohtajan sekä animevastaavan sivistystapahtuman, jossa katsoimme animesarjoja joita sivistettävät eivät olleet nähneet. Elokuvia käytiin myös yhdessä katsomassa Cine Aasia -tapahtumassa.

Järjestettiin kaksi yhteistä ravintolakäyntiä ja neljä saunailtaa. Saunailloista yksi järjestettiin Sivistys-saunalla animeseurojen yhteistapaamisen yhteydessä.

Aloitimme uudelleen Yaman cosplaykerhon, joka kokoontuu noin joka toinen viikko. Kerho auttaa jäseniä yleisissä ompeluun- ja pienaskarteluun liittyvissä pulmissa, sekä kannustaa osallistujia toteuttamaan haluamiansa cosplay-asujaan. Tapaamisissa käsitellään eri aiheita tapaamiskerrasta riippuen.

Projektit

Yaman loppuvuonna 2008 perustama mangakirjasto jatkoi kasvuaan. Vuoden 2014 loppuun mennessä siihen oli lahjoitettu 13 hyllymetriä mangaa 5 eri kielellä. Mangakirjasto oli aktiivisessa käytössä sekä lainakirjastona että käsikirjastona kerhoiltojen aikana. Mangakirjastomme muutti uusiin tiloihin syksyn alussa, mikä toi paljon tarvittua lisätilaa. Tämän johdosta pystymme vihdoin vastaanottamaan uusia lahjoituksia kirjastoomme.

Yamalla on jatkuva Visual Novel -projekti, jossa luodaan japanilaistyylistä tarinankerrontapeliä. Pelissä esiintyy yamalaisille tuttuja jäseniä/hahmoja, ja se käsittelee aiheita jotka kerhon jäsenet kokevat mielenkiintoisiksi.

Yamalla on tarkoituksena uudistaa kotisivunsa, mutta kyseinen projekti on vielä työn alla.

Hankimme jäsenille ja avajaiskarnevaaleille myytäväksi Yaman logolla varustettuja badgeja ja kangasmerkkejä.

Tiedotus ja arkistointi

Tapahtumista tiedotettiin sähköpostitse, sekä Yaman wikisivujen ja Google-kalenterin kautta. Wikin (www.yama.fi) eduiksi on todettu helppo muokattavuus ja ennen kaikkea automaattinen arkistointi. Wiki tallettaa kaikki muutokset pysyvästi, joten kaikki tieto pysyy tallessa.