Toimintakertomus 2013

YamaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Säännölliset tapaamiset

Jo totuttuun tapaan Yama järjesti kerhohuoneellaan Mannerheimintiellä joka keskiviikko kerhoillan. Joka toinen keskiviikko kerhohuoneella katsottiin animea ja joka toinen viikko tavattiin vaihtelevan teeman merkeissä. Tänä vuonna teemoja olivat mm. japanilainen ruoka, mangan vaihto, visuaalinovellit ja musiikki.

Animenkatsomisen tai teeman käsittelyn jälkeen kerhohuoneella oli aikaa vapaalle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja pelailulle. Lähes joka keskiviikko pelattiin mahjongia.


Muut tapaamiset

2.9. oli Avajaiskarnevaali ja Yama osallistui jälleen näkyvästi anime- ja manga-aiheisella kojulla. Vierailijoita ja uusia jäseniä saatiin tuttuun tapaan paljon, ja uusien jäsenten illassa samana päivänä kerhohuoneella päästiin tutustumaan osaan kiinnostuneista paremmin. Monet uusista jäsenistä alkoivat käydä Yaman tapaamisissa säännöllisesti.

Neljä kertaa järjestettiin uusien sarjojen ilta, jossa arvosteltiin kunkin animekauden uutuudet ja katsottiin niistä ekoja jaksoja.

Järjestettiin myös kirsikankukkapiknik Roihuvuoren Japanilaiseen puutarhaan, raitis vapunpäivän piknik ja rantareissu Mustikkamaalle. Kesällä kävimme lisäksi vesipuisto Serenassa, ja yhden kerhoillan vietimme ulkona petankin ja mölkyn parissa.

Juhannusviikonloppua vietettiin erään yamalaisen luona saunoen ja grillaten. Syksyllä taas yamalaiset kutsuttiin Hämeenkoskelle viettämään halloweenia mansikkatilalla. Joulupäivänä yamalaiset kokoontuivat puheenjohtajan luona. Yama järjesti elokuvaillan, missä katsottiin japanilaisia elokuvia läpi yön. Elokuvia käytiin myös yhdessä katsomassa Cine Aasia -tapahtumassa. Vuoden toisen koko yön tapahtuman teemana oli uusi pelijulkaisu.

Järjestettiin kolme yhteistä ravintolakäyntiä ja kaksi saunailtaa.


Projektit

Yaman loppuvuonna 2008 perustama mangakirjasto jatkoi kasvuaan. Vuoden 2013 loppuun mennessä siihen oli lahjoitettu 13 hyllymetriä mangaa 5 eri kielellä. Mangakirjasto oli aktiivisessa käytössä sekä lainakirjastona että käsikirjastona kerhoiltojen aikana. Kirjastotilamme käy kuitenkin aktiivisen käytön takia ahtaaksi, ja suunnittelemme siihen uudistusta.

Pitkän suunnittelun ja monen yrityksen jälkeen Yama vihdoin rekisteröitiin ry:ksi 3.9.2013. (Tätä varten Yama perustettiin muodollisesti uudestaan.) Perustamiskokous pidettiin 5.6.2013. Sääntöuudistuksen myötä siirryimme kahden kokouksen malliin, ja pidimme ensimmäisen syyskokouksemme 6.11.2013.

Toinen pitkään suunniteltu projekti oli kaapinovien ilmeen uudistaminen, joka toteutettiin kiinnittämällä järjestön maskottihahmon tarra kaappimme oveen. Ovitarra kattaa koko kaappimme etupuolen, kuvan piirsivät jäsenemme Saara Akkanen ja Tilli Lahtinen.


Yhteistyönä järjestetyt tapahtumat

Yama oli yhteistyössä Kehittyneiden conien Suomi ry:n kanssa järjestämässä tapahtumia Desucon ja Desucon Frostbite. Ne keräsivät kävijöikseen anime-, manga-, videopeli- ja japanilaisen kulttuurin harrastajia ympäri Suomen.

Desucon Frostbite pidettiin Lahden sibeliustalolla 16.-17.2.2013. Toista kertaa järjestettyyn tapahtumaan kaikki liput myytiin loppuun. Tapahtumassa oli kunniavieraana ääninäyttelijä Norio Wakamoto.

Desucon pidettiin Lahden sibeliustalolla 14-16.6.2013, ja se oli huima menestys. Tapahtuma myi 72 tunnin ennätysajassa loppuun. Desuconiin saatiin kunniavieraiksi ääninäyttelijä Akemi Okamura ja ohjaaja Seiji Mizushima.

Tapahtumissa kävijät pystyivät valitsemaan hyvin monipuolisesta ohjelmasta tekemisensä. Niitä oli mm. lukuisat turnaukset, pelihalli, lukuisat luennot ja keskustelupaneelit, meidokahvila, animehuone, taidekuja ja iltabileet joitakin mainitakseni.


Tiedotus ja arkistointi

Tapahtumista tiedotettiin sähköpostitse, sekä Yaman wikisivujen ja Google-kalenterin kautta. Wikin (www.yama.fi) eduiksi on todettu helppo muokattavuus ja ennen kaikkea automaattinen arkistointi. Wiki tallettaa kaikki muutokset pysyvästi, joten kaikki tieto pysyy tallessa.