Ravintola-arvostelut

YamaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tokyo55

http://www.tokyo55.fi/

Saara <3

Tokyo55 on fiini ja tyyris japanilaista ruokaa tarjoava ravintola. Olen käynyt siellä kolmesti, ja mielestäni ravintola tarjoaa korkeille hinnoilleen erittäin hyvää vastinetta. Illallisen yhteydessä tilattava misokeitto on parasta, mitä olen ikinä maistanut. Paikan sushin laatu on myös erittäin hyvä, ja suosittelen maistamaan jotain lajitelmaa. Pääruokavaihtoehtoja on vähän, ja ne on luokiteltavissa lähinnä japanilaishenkiseksi fuusioruoaksi. Tempura on tosin erinomaista. Jälkiruoat ovat vihreäteejäätelöä lukuunottamatta enimmäkseen hyvin länsimaisia ja hintavia. Juomavalikoimasta löytyy oletettavasti laadukkaita sakeja, joita ei saa suomessa kaupasta. Myös umeshua (<3<3) on tarjolla.

Ruokalistassa on valittavana lisäksi kaksi ateriakokonaisuutta, joista olen maistanut Tokyo55 japanilaista illallista. Kannattaa kuitenkin harkita ja laskea tarkkaan, koska kyseiset menut voivat tulla kalliimmiksi kuin vastaava ateria osista koottuna.

Tokyo55 tarjoaa kolme kertaa viikossa sushia buffetlounaalla hintaan 15 euroa.


Daruma sushi

Saara

Tokyokanin ovessa olleen mainoksen siivittämänä kävin testaamassa Daruma sushin lounasraamenit. Ihmettelin kyllä hieman, kun nuudelikulhojen kanssa kaikille ruokailijoille tuotiin oma shichimi-toogarashi-mausteputeli. Raameniin mausteita? :o Raamen oli kuitenkin oikein herkullista ja syödessään saattoi katsella paikan työntekijöitä askareissaan. Pääkokin(?) kalanviipalointia oli ilo seurata, ja vieressä sushirobotti puksutteli somia riisineliöitä nigirille. Vihreää teetä saa hakea automaatista rajattomasti. Hinta (~10e) on kuitenkin varsin karvas kulhollisesta nuudeleita, ja suosittelenkin Darumaa vain jatkuvasti tai hetkellisesti varakkaille.