Matcha (Usucha & Koicha)
YamaWiki
Tarvitset:
- Vettä (n. 70 astetta)
- 2-4 matcha-mitallista (vajaa tl) matchaa
- Matcha-vispilän tai korvaavan vispilän
- Sihdin
Usucha (Kevyempi, vaahdotettu)
- Yleisimmin juotu matcha.
- Lisää laakean kulhon pohjalle sihdin kautta 2 matcha-mitallista matchaa (eli vajaa 2tl).
- Kaada laakeaan kulhoon 0,7 dl n. 70-asteista vettä.
- Vispaa matchaa W-kuviota seuraillen (kuva alla). Älä käytä liikaa voimaa, anna ranteen vain liikkua. Kun pinnalla on vaahtoa, juoma on valmis!
Koicha (Paksumpi, ei vaahtoa)
- Käy hyvin shottina tai makeisiin matchan makua tuomaan.
- Lisää laakean kulhon pohjalle sihdin kautta 3-4 matcha-mitallista matchaa (eli vajaat 3-4tl).
- Kaada laakeaan kulhoon 0,4 dl n. 70-asteista vettä.
- Kiertele ja kaartele vispilää rauhallisesti 360-astetta, sekä ylös- ja alas-liikkein (kuva alla). Idea ei ole että pintaan tulisi vaahtoa. Hetken kuluttua juoma on valmis!