Piimäkakku
YamaWiki
Versio hetkellä 25. kesäkuuta 2015 kello 13.49 – tehnyt Willow (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Tein cosplaykuvauskertsin jälkeen väelle maustekakkua, ja koska sitä kehuttiin niin haluan jakaa reseptin täällä :P Tämä on myös hyvä kombo mustikkapiirakan kanssa - aina...)
Tein cosplaykuvauskertsin jälkeen väelle maustekakkua, ja koska sitä kehuttiin niin haluan jakaa reseptin täällä :P Tämä on myös hyvä kombo mustikkapiirakan kanssa - ainakin jos ei satu pitämään piimän juomisesta. Sitä kun myydään lähinnä litran tölkeissä, ja mustikkapiirakkaan menee vain 2dl. Tähän saa kulutettua vielä 6dl ja jää enää 2dl jotka voi juottaa jollekulle. Resepti on otettu täältä.
Piimäkakku
Raaka-aineet:
- 200 g voita
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl soodaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 6 dl piimää
- 4 dl sokeria
- Laita uuni päälle 175 asteeseen.
- Sulata voi. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaneli, kardemumma, inkivääri, sooda ja vehnäjauhot keskenään.
- Sekoita sulatettu voi, piimä ja sokeri keskenään.
- Lisää voi-piimä-sokeriseokseen jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Voit myös käyttää korkeareunaista peltiä ja leivinpaperia.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa
- Paistoaika riippuu siitä, millaista astiaa käytät kakun paistamiseen. Itse haluan kakun jäävän hieman raa-aksi tai ainakin kosteaksi, joten paista vähän ohjeaikoja kauemmin, jos haluat kuivempaa kakkua. Sopiva paistoaika voi vaihdella myös uuneittain, joten kokeile ja etsi itsellesi hyvä! Ohjeelliset paistoajat:
- noin 1 tunti, jos käytät perinteistä kakkuvuokaa (en ole itse kokeillut tällä tavalla, ja pitäisi olla aika iso vuoka)
- 30-40 minuuttia, jos käytät lasagnevuokaa
- 20-30 minuuttia, jos käytät isoa peltiä.
Kakku on maistunut ihmisille hyvin niin lämpimänä kuin jäähtyneenäkin. Erityisen hyvää maidon kanssa!
Alkuperäisessä ohjeessa on inkiväärin tilalla neilikkaa. Lisäksi kakkuun voi halutessaan laittaa 1,5 dl rusinoita. Sokerin määrää voi myös hieman vähentää jos ei pidä niin makeasta.