Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki
Resepti on jatkettu variaatio Hiroshima style okonomiyakista. Alkuperäisen reseptin löydät vaikkapa täältä. Kehitin reseptin lähinnä madaltaakseni kynnystä valmistaa suosikkiokonomiyakiani, ja lisätäkseni reseptiin hiemanmunaa.
Ainesosat
- 3-4 siivua pekonia
- Noin 1/8 isosta keräkaalista
- 2 munaa
- 1 annos nuudeleita
- Vapaavalintaisia täytteitä, esim. kevätsipuli ja tuore chili
- Öljyä paistamiseen
- Okonomiyakikastiketta
- Suolaa ja mustapippuria
- Vapaavalintaisia mausteita, esim. katsuboshia, majoneesia ja aonoria
Valmistaminen
Laita nuudelit keittymään ja suikaloi kaali ynnä muut täytteet. Peitä paistinpannun pohja rivillä pekonia. Käännä väriä ottaneet pekonit ympäri ja asettele päälle kaalikeko. Riko keon päälle yksi kananmuna ja lisää sen päälle sipuli tai muut käyttämäsi kasvikset. Jätä kypsenemään kannen alle mikäli sellainen kaapista löytyy taataksesi täytteiden tasaisen kypsenemisen.
Siivilöi nuudelit keittovedestä ja lisää paistokasarille öljyä. Paista nuudeleita kasarissa maustaen okonomiyakikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ruskista kunnes saavat hieman väriä ja pinoa pannulla kypsenevän okonomiyakin päälle. Yleensä okonomiyaki alkaa olla kypsä tässä vaiheessa. Jos olet tyytyväinen kaalin ja pekonin kypsyysasteeseen, nosta okonomiyaki lautaselle kääntämättä sitä ylösalaisin. Paista kuumalla pannulla vielä pikaisesti yksi muna ja flippaa se okonomiyakin päälle. Halutessasi voit jättää keltuaisen raa’aksi, jolloin se leviää kastikkeenomaisesti nuudelien sekaan. Pintamausta okonomiyaki makusi mukaan.