Ero sivun ”Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki” versioiden välillä
(→Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki) |
|||
Rivi 1: | Rivi 1: | ||
=== Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki === | === Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki === | ||
− | [[Tiedosto:Okonomiyaki.jpg | ノーフリップノーフロップ]] | + | [[Tiedosto:Okonomiyaki.jpg | 200px | right| ノーフリップノーフロップ]] |
Resepti on jatkettu variaatio Hiroshima style okonomiyakista. Alkuperäisen reseptin löydät vaikkapa [http://www.justonecookbook.com/hiroshima-okonomiyaki/ täältä]. Kehitin reseptin lähinnä madaltaakseni kynnystä valmistaa suosikkiokonomiyakiani, ja lisätäkseni reseptiin hieman lisää munaa. | Resepti on jatkettu variaatio Hiroshima style okonomiyakista. Alkuperäisen reseptin löydät vaikkapa [http://www.justonecookbook.com/hiroshima-okonomiyaki/ täältä]. Kehitin reseptin lähinnä madaltaakseni kynnystä valmistaa suosikkiokonomiyakiani, ja lisätäkseni reseptiin hieman lisää munaa. |
Versio 31. heinäkuuta 2015 kello 20.33
Kaken "no flip no flop" Okonomiyaki
Resepti on jatkettu variaatio Hiroshima style okonomiyakista. Alkuperäisen reseptin löydät vaikkapa täältä. Kehitin reseptin lähinnä madaltaakseni kynnystä valmistaa suosikkiokonomiyakiani, ja lisätäkseni reseptiin hieman lisää munaa.
Ainesosat
- 3-4 siivua pekonia
- Noin 1/8 keräkaalista
- 2 munaa
- 1 annos nuudeleita
- Vapaavalintaisia täytteitä, esim. kevätsipuli ja tuore chili
- Öljyä paistamiseen
- Okonomiyakikastiketta
- Suolaa ja mustapippuria
- Vapaavalintaisia mausteita, esim. katsuboshia, majoneesia ja aonoria
Valmistaminen
Mikäli teet ensimmäistä kertaa, esivalmistele nuudeli, kaali ja muut täytteet ennen pekonien paistamista, jotta ei tule kiire ja sen seurauksena sotku.
Peitä paistinpannun pohja rivillä pekonia. Sillä aikaa kun pekoni paistuu, laita paketti nuudelia keittymään paistokasariin ja silppua kaali ja muut täytteet. Käännä väriä ottaneet pekonit ympäri ja asettele päälle kaalikeko. Riko keon päälle yksi kananmuna ja lisää sen päälle muut täytteet. Jätä kypsenemään kannen alle mikäli sellainen kaapista löytyy taataksesi täytteiden tasaisen kypsynemisen.
Siivilöi nuudelit keittovedestä ja lisää paistokasarille hieman öljyä. Paista nuudeleita kasarissa maustaen ainakin okonomiyakikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ruskista hetki ja pinoa pannulla kypsenevän okonomiyakin päälle. Jos olet tyytyväinen kaalin ja pekonin kypsyysasteeseen, nosta okonomiyaki lautaselle kääntämättä sitä ylösalaisin. Paista vielä kuumalla pannulla vielä pikaisesti yksi muna ja flippaa se okonomiyakin päälle. Halutessasi voit jättää keltuaisen raa’aksi, jolloin se leviää kastikkeenomaisesti nuudelien sekaan. Pintamausta okonomiyaki makusi mukaan.