Ero sivun ”Mustikkapiirakka” versioiden välillä

YamaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: Tässä resepti mustikka-vadelmapiirakalle, jota toin Yaman vappupiknikille. Kiitokset Miljalle, jonka tekemänä tätä ensin maistoin ja kerjäsin reseptin :P Resepti on otettu [...)
 
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Tässä resepti mustikka-vadelmapiirakalle, jota toin Yaman vappupiknikille. Kiitokset Miljalle, jonka tekemänä tätä ensin maistoin ja kerjäsin reseptin :P Resepti on otettu [http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka täältä].
+
Tässä resepti mustikka-vadelmapiirakalle, jota toin Yaman vappupiknikille. Kiitokset Miljalle, jonka tekemänä tätä ensin maistoin ja kerjäsin reseptin :P Resepti on otettu [http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka täältä]. Itse teen usein lähipäivinä myös [[Piimäkakku|piimäkakkua]], koska tahdon käyttää piimän pois.
 +
 
 +
-[[Willow]]
  
  

Nykyinen versio 25. kesäkuuta 2015 kello 13.53

Tässä resepti mustikka-vadelmapiirakalle, jota toin Yaman vappupiknikille. Kiitokset Miljalle, jonka tekemänä tätä ensin maistoin ja kerjäsin reseptin :P Resepti on otettu täältä. Itse teen usein lähipäivinä myös piimäkakkua, koska tahdon käyttää piimän pois.

-Willow


Maisemakahvilan raparperipiirakka

Muruseos:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g voisulaa

Pohjataikina:

  • noin 2/3 muruseoksesta
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 1 l raparperipaloja
  • 2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

  • noin 1/3 muruseoksesta


Maisemakahvilan raparperipiirakka on herkullinen ja helposti muunneltava piirakkaresepti, joka hurmaa poikkeuksetta niin leipurit kuin kyläilijätkin.

  1. (Sulata voi.) Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
  2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
  3. (Laita uuni päälle.) Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. (Esim. litra mustikkaa, 200g vadelmia.)
  4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptin antoi Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.