Toimintakertomus 2011

YamaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Säännölliset tapaamiset

Jo totuttuun tapaan Yama järjesti kerhohuoneellaan Mannerheimintiellä joka keskiviikko kerhoillan. Joka toinen keskiviikko kerhohuoneella katsottiin animea ja joka toinen viikko tavattiin vaihtelevan teeman merkeissä. Tänä vuonna teemoja olivat mm. japanilainen ruoka, .

Animenkatsomisen tai teeman käsittelyn jälkeen kerhohuoneella oli aikaa vapaalle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja pelailulle. Lähes joka keskiviikko pelattiin sekä videopelejä että perinteisempiä lautapelejä.

Kerhohuoneen siivoamista järjestettiin usein, ja omat jäljet siivottiin poikkeuksetta.


Muut tapaamiset

5.9. oli Avajaiskarnevaali ja Yama osallistui jälleen näkyvästi anime ja manga-aiheisella kojulla. Vierailijoita ja uusia jäseniä saatiin totuttuun tapaan paljon, ja uusien jäsenten illassa samana päivänä kerhohuoneella päästiin tutustumaan osaan kiinnostuneista paremmin. Monet uusista jäsenistä alkoivat käydä Yaman tapaamisissa säännöllisesti.

Neljä kertaa järjestettiin uusien sarjojen ilta, jossa arvosteltiin kunkin animekauden uutuudet ja katsottiin niistä ekoja jaksoja.

Järjestettiin myös kirsikankukkapiknik Roihuvuoren Japanilaiseen puutarhaan ja rantareissu Mustikkamaalle. Urheilimme Kumpulan urheilukeskuksessa kesäkuussa ja Itäkeskuksen uimahallissa joulukuussa.

Pelitapahtuma ULTRA, jossa esiteltiin sekä uusia että vanhoja videopelejä. Tapahtuma keräsi yli 50 kävijää.

Yama järjesti elokuvaillan missä katsottiin mm. animeista tehtyjä näytelmäelokuvaversioita.

Pidettiin saunailta kolme kertaa.


Projektit

Yaman loppuvuonna 2008 perustama mangakirjasto jatkoi kasvuaan.. Loppuvuonna 2011 siihen oli lahjoitettu 11 hyllymetriä mangaa 5 eri kielellä. Mangakirjasto oli aktiivisessa käytössä sekä lainakirjastona että käsikirjastona kerhoiltojen aikana.

Yama järjesti yhteismatkan Japaniin 26.12.2011 – 12.1.2012. Matkaan osallistuneet jäsenet kävivät mm. Comic Market -tapahtumassa tutustumassa paikalliseen indiemangaan, Akihabarassa tutustumassa paikallisiin animekauppoihin ja Ghibli Museossa.


Yhteistyönä järjestetyt tapahtumat

Yama oli yhteistyössä Kehittyneiden conien Suomi ry:n ja Lahden Otakuliitto Bakanoiden kanssa järjestämässä tapahtumaa nimeltä Desucon. Se keräsi kävijöikseen anime-, manga-, videopeli- ja japanilaisen kulttuurin harrastajia ympäri Suomen. Desucon pidettiin Lahden sibeliustalolla 18-19.6.2011 ja se oli huikea menestys. Tapahtuma keräsi 2800 kävijää. Desuconiin saatiin japanilaisia kunniavieraita, kuten säveltäjä Kohei Tanaka, ääninäyttelijä Yuko Goto sekä animaattoripariskunta Kazuko Tadano ja Hiromi Matsuhita. Tapahtumassa kävijät pystyivät valitsemaan hyvin monipuolisesta ohjelmasta tekemisensä. Niitä oli mm. lukuisat turnaukset, pelihalli, lukuisat luennot ja keskustelupaneelit, meidokahvila, animehuone, taidekuja ja iltabileet joitakin mainitakseni.


Tiedotus ja arkistointi

Tapahtumista tiedotettiin nyt paitsi sähköpostitse myös Yaman uuden wikin kautta. Wikin (www.yama.fi) eduiksi todettiin helppo muokattavuus ja ennen kaikkea automaattinen arkistointi. Wiki tallettaa kaikki muutokset pysyvästi, joten kaikki tieto pysyy tallessa. Kun wiki oli kerran saatu käyntiin, lisättiin sinne myös mm. mangakirjaston kirjalistat ja muuta ennen vaikeasti saavutettavissa olevaa tietoa.