Toimintakertomus 2009

YamaWiki
Versio hetkellä 5. maaliskuuta 2010 kello 01.19 – tehnyt Kurisu (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Säännölliset tapaamiset

Jo totuttuun tapaan Yama järjesti kerhohuoneellaan Mannerheimintiellä joka keskiviikko kerhoillan. Joka toinen keskiviikko kerhohuoneella katsottiin animea ja joka toinen viikko tavattiin vaihtelevan teeman merkeissä. Tänä vuonna teemoja olivat mm. japanilainen ruoka, visual novellit, supersankarit, japanilaiset elokuvat, hentai, piirtäminen ja doujinshit.

Animen katsomisen tai teeman käsittelyn jälkeen kerhohuoneella oli aikaa vapaalle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja pelailulle. Lähes joka keskiviikko pelattiin sekä videopelejä että perinteisempiä lautapelejä. Vuoden 2009 hitit olivat Mario Kart DS -videopeleistä sekä Mahjong- ja Dalmuti-lautapeleistä.

7.9. oli avajaiskarnevaali ja Yama osallistui jälleen näkyvästi anime- ja manga-aiheisella kojulla. Vierailijoita ja uusia jäseniä saatiin totuttuun tapaan paljon, ja uusien jäsenten illassa samana päivänä kerhohuoneella päästiin tutustumaan osaan kiinnostuneista paremmin. Monet uusista jäsenistä alkoivat käydä Yaman tapaamisissa säännöllisesti.

Kerhohuoneen rajat alkoivat tulla vastaan. Tilat olisivat mukavat vielä n. 20 hengelle, mutta kerhoiltoihin tuli säännöllisesti 30-40 henkeä, parhaimmillaan jopa yli 50. Olosuhteiden pakosta Yaman kerhoillat levittäytyivätkin välillä myös käytävän puolelle.

Kerhohuoneen siivoamista järjestettiin usein ja omat jäljet siivottiin poikkeuksetta.


Muut tapaamiset

Yama juhli tervehenkisesti vappua, juhannusta ja joulua alkoholittomissa merkeissä. Alkoholittomat vaihtoehdot otettiin jäsenistössä mielellään vastaan ja ne keräsivät kohtalaisesti kävijöitä.

Järjestettiin myös kirsikankukkapiknik Roihuvuoren Japanilaiseen puutarhaan ja rantareissu Hietarannalle. Kevätkaudella käytiin myös ravintola Kabukissa maistelemassa Japanilaista herkkuruokaa.

Kaksi kertaa järjestettiin pelitapahtuma ULTRA, jossa esiteltiin sekä uusia että vanhoja pelejä. ULTRA houkutteli säännöllisesti kävijöitä myös Helsingin ulkopuolelta, ja tapahtuman peliturnaukset saavuttivat korkean tason Suomen parhaiden taistelupelipelaajien osallistuessa niihin. ULTRA toimikin piristysruiskeena suomalaisessa taistelupeliskenessä järjestemällä turnauksia muuten hiljaisena aikana.

Yama järjesti neljä elokuvailtaa missä katsottiin mm. live action elokuvia, mitkä ovat animeista tehtyjä näyteltyjä versioita.


Projektit

Kesällä 2008 aloitetun cosplay-poikakalenterin teko jatkui. Pukujen ja kuvausten viivästymisten takia kalenteri ei valmistunut keväällä, kuten aikaisemmin oli suunniteltu. Uudeksi aikatauluksi päätettiin vuoden 2010 toukokuu. Vuoden 2009 aikana otettiin suurin osa kalenteriin tulevista kuvista, vain kahden jäädessä vuodelle 2010. Projektin valmistuminen nykyisen aikataulun mukaan näyttää siis lupaavalta.

Ompeluseura jatkoi cosplay- ja muiden pukujen tekoa. Osaavammat jäsenet auttoivat halukkaita opettelemaan ompelutaitoa.

Yaman loppuvuonna 2008 perustama mangakirjasto kasvoi nopeasti. Loppuvuonna 2009 siihen oli lahjoitettu kuusi hyllymetriä mangaa neljällä eri kielellä. Mangakirjasto oli aktiivisessa käytössä sekä lainakirjastona että käsikirjastona kerhoiltojen aikana.


Yhteistyönä järjestetyt tapahtumat

Yama oli yhteistyössä Kehittyneiden conien Suomi ry:n ja Lahden Otakuliitto Bakanoiden kanssa järjestämässä tapahtumaa nimeltä Desucon. Se keräsi kävijöikseen anime-, manga-, videopeli- ja japanilaisen kulttuurin harrastajia ympäri Suomen. Desucon pidettiin Lahden Sibeliustalolla ja se oli huikea menestys. Siellä oli huimat 1643 kävijää. Desuconiin saatiin japanilaisia kunniavieraita, kuten ääninäyttelijäveteraani Tooru Furuya ja animaatiotutkija, tohtori Ryuusuke Imai Hanazonon yliopistosta Kiotosta. Tapahtumassa kävijät pystyivät valitsemaan hyvin monipuolisesta ohjelmasta tekemisensä. Niitä oli mm. pelihalli, lukuisat luennot ja keskustelupaneelit, maid-cafe, animehuone, taidekuja ja iltabileet joitakin mainitakseni. Tapahtuma pidettiin 6.-7.06.09.

Kuusi Desuconin 14 varsinaisesta järjestäjästä oli Yaman jäseniä, joten Yaman panostus tapahtuman onnistumiseen oli oleellinen. Yama oli myös mukana järjestämässä tapahtumaa CosplayGaala 2009. Siellä monet cosplayn ystävät pääsivät esittelemään puvuntekotaitojaan ja näyttelemistaitojaan. Cosplay on lyhennetty sanoista "costume play" ja on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli-, elokuva- tai TV-sarjahahmoksi. Tapahtumassa oli myös karaokea ja myyntikojuja, joista kävijät pystyivät ostamaan japaniaiheisia tavaroita. Tapahtuma järjestettiin 9.8.2009 ja se oli menestys, jossa oli 350 kävijää.

CosplayGaalan toinen pääjärjestäjä sekä suuri osa työvoimasta oli yamalaisia.